Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mintaj w sosie brzoskwiniowo-paprykowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  filetów z mintaja
  • 3 łyżki  mąki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka cebula
  • puszka brzoskwiń
  • 2 łyżki  keczupu
  • olej do smażenia
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na 30 minut. Następnie obtocz mintaja w mące i smaż na złoty kolor.
  2. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Brzoskwinie odsącz i pokrój w grubą kostkę.
  3. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj paprykę i duś do miękkości. Dodaj keczup, sól, pieprz i cukier. Podlej syropem z brzoskwiń i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone brzoskwinie i duś jeszcze chwilę.
  4. Rybę wyłóż na talerze i polej sosem. Podawaj na gorąco z ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE