Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
300 g filetów z mintaja
3 łyżki mąki
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka cebula
puszka brzoskwiń
2 łyżki keczupu
olej do smażenia
sok z cytryny
sól
pieprz
cukier do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na 30 minut. Następnie obtocz mintaja w mące i smaż na złoty kolor.
- Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Brzoskwinie odsącz i pokrój w grubą kostkę.
- Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj paprykę i duś do miękkości. Dodaj keczup, sól, pieprz i cukier. Podlej syropem z brzoskwiń i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone brzoskwinie i duś jeszcze chwilę.
- Rybę wyłóż na talerze i polej sosem. Podawaj na gorąco z ziemniakami.
Źródło przepisu: Przyslij przepis