Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 6 kostek mintaja
- 1 sztuka por
- 2 sztuki marchewki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki keczupu
- 4 łyżki sosu słodko-kwaśnego
- 2 łyżki sosu rybnego
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę rozmroź, osusz ręcznikiem papierowym, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. Następnie pokrój mintaja na mniejsze kawałki.
- Marchewki oczyść i obieraczką pokrój na długie, cienkie paski. Por umyj, osusz i posiekaj w talarki.
- Kawałki ryby podsmaż na rozgrzanym oleju. Podsmażoną rybę przełóż na talerz, a na pozostałym na patelni tłuszczu podsmaż pokrojone warzywa.
- Do warzyw dodaj keczup, sos słodko-kwaśny oraz rybny. Składniki wymieszaj i dopraw pieprzem. Na koniec dodaj rybę i gotuj wszystko razem.
- Gotową potrawę podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników