Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mintaj w sosie słodko-kwaśnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 kostek  mintaja
  • 1 sztuka por
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  keczupu
  • 4 łyżki  sosu słodko-kwaśnego
  • 2 łyżki  sosu rybnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę rozmroź, osusz ręcznikiem papierowym, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. Następnie pokrój mintaja na mniejsze kawałki.
  2. Marchewki oczyść i obieraczką pokrój na długie, cienkie paski. Por umyj, osusz i posiekaj w talarki.
  3. Kawałki ryby podsmaż na rozgrzanym oleju. Podsmażoną rybę przełóż na talerz, a na pozostałym na patelni tłuszczu podsmaż pokrojone warzywa.
  4. Do warzyw dodaj keczup, sos słodko-kwaśny oraz rybny. Składniki wymieszaj i dopraw pieprzem. Na koniec dodaj rybę i gotuj wszystko razem.
  5. Gotową potrawę podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE