Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki filety z mintaja
- 1 sztuka jajko
- 1/2 sztuki cytryny
- olej do smażenia
- 1 szklanka mąki
- 4 ząbki czosnku
- 200 g mrożonego szpinaku
- 500 ml śmietany 12%
- 1/2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- oregano
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Następnie panieruj w jajku i mące, smaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
- Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj zamrożony szpinak i duś. Gdy szpinak się rozmrozi, dodaj śmietanę z mlekiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
- Rybę przełóż do sosu. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis