Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Mintaj w sosie śmietanowo-szpinakowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z mintaja
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 sztuki cytryny
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka  mąki
  • 4 ząbki  czosnku
  • 200 g  mrożonego szpinaku
  • 500 ml  śmietany 12%
  • 1/2 szklanki  mleka
  • sól
  • pieprz
  • oregano

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Następnie panieruj w jajku i mące, smaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  2. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj zamrożony szpinak i duś. Gdy szpinak się rozmrozi, dodaj śmietanę z mlekiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
  3. Rybę przełóż do sosu. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE