Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 sztuki filety z mintaja
1 sztuka jajko
1/2 sztuki cytryny
olej do smażenia
1 szklanka mąki
4 ząbki czosnku
200 g mrożonego szpinaku
500 ml śmietany 12%
1/2 szklanki mleka
sól
pieprz
oregano
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Następnie panieruj w jajku i mące, smaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
- Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj zamrożony szpinak i duś. Gdy szpinak się rozmrozi, dodaj śmietanę z mlekiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
- Rybę przełóż do sosu. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis