Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mintaj w warzywach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • 800 g  filetów z mintaja
  • 100 g  suszonych pomidorów w oleju
  • czosnek granulowany do smaku
  • 2 szczypty  oregano
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • 2 łyżki  mąki
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z mintaja opłucz, osusz i oprósz 2 łyżkami mąki. Obsmaż rybę z obu stron na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek. Następnie przełóż na prostokątną blaszkę.
  2. Cukinię opłucz, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Pomidory również umyj i pokrój w bardzo drobną kostkę.
  3. Plasterki cukinii i pomidory w kostce podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku granulowanego i oregano.
  4. Cukinię i pomidory ułóż na usmażonych filetach rybnych i piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  5. Mintaja podawaj z ryżem, udekorowaną gałązkami koperku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE