Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka cukinia
800 g filetów z mintaja
100 g suszonych pomidorów w oleju
czosnek granulowany do smaku
2 szczypty oregano
kilka gałązek świeżego koperku
2 łyżki mąki
oliwa z oliwek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z mintaja opłucz, osusz i oprósz 2 łyżkami mąki. Obsmaż rybę z obu stron na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek. Następnie przełóż na prostokątną blaszkę.
- Cukinię opłucz, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Pomidory również umyj i pokrój w bardzo drobną kostkę.
- Plasterki cukinii i pomidory w kostce podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku granulowanego i oregano.
- Cukinię i pomidory ułóż na usmażonych filetach rybnych i piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
- Mintaja podawaj z ryżem, udekorowaną gałązkami koperku.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku