Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki mintaj
filety1 puszka pomidory
krojone, bez skórki1 sztuka cebula
150 g śmietana
gęsta125 g ser mozzarella
3 łyżki olej
do smażeniasól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumieni, dodaj do niej pomidory z puszki. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia. Do ostudzonego sosu pomidorowego dodaj śmietanę, po czym wymieszaj.
- Filety z mintaja umyj, osusz i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Rybę polej sosem pomidorowym.
- Ser mozzarella zetrzyj na tarcę o dużych oczkach i posyp nim składniki w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz 40 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku