Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Mintaj zapiekany z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Mintaj zapiekany z pomidorami to wyśmienite danie. Chcąc złagodzić smak potrawy można zamienić cebulę na dwie starte marchewki podduszone na maśle.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  mintaj
    filety
  • 1 puszka  pomidory
    krojone, bez skórki
  • 1 sztuka  cebula
  • 150 g  śmietana
    gęsta
  • 125 g  ser mozzarella
  • 3 łyżki  olej
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumieni, dodaj do niej pomidory z puszki. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia. Do ostudzonego sosu pomidorowego dodaj śmietanę, po czym wymieszaj.
  2. Filety z mintaja umyj, osusz i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Rybę polej sosem pomidorowym.
  3. Ser mozzarella zetrzyj na tarcę o dużych oczkach i posyp nim składniki w naczyniu żaroodpornym. Całość piecz 40 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE