Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mintaj zapiekany z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki żółtka
  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 450 g  filetu z mintaja
  • 100 g  sera topionego gouda
  • 1 opakowanie  śmietany 18 %
  • 750 g  mrożonych warzyw
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i gotuj przez 10-15 minut na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Pokrój je w plastry. Także na półtwardo ugotuj mrożone warzywa (3-4 minuty).
  2. Mintaja rozmroź, odsącz i oprósz solą.
  3. Śmietanę wymieszaj z żółtkami i serem topionym tak, by powstał sos.
  4. W naczyniu żaroodpornym układaj pokrojone ziemniaki, mintaja i warzywa. Polej sosem śmietanowo-serowym. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE