Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Morszczuk pieczony w folii z fasolką szparagową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Marynata
  • 8 łyżek  oliwy
  • 4 łyżki  soku z cytryny
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 2-3 sztuki gałązki rozmarynu
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 800 g  świeżych filetów z morszczuka
  • 150 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2-3 sztuki marchewki
  • 3 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Marynata: Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Zioła opłucz, posiekaj. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem.
  2. Ryba pieczona w folii: Filety opłucz, przekrój wzdłuż na pół. Ryby włóż do miski, polej marynatą, odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.
  3. Fasolkę szparagową i paprykę oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Marchewki oskrob, opłucz, pokrój na kawałki.
  4. Na patelni rozgrzej olej, włóż pokrojone warzywa, oprósz solą, wymieszaj. Podsmaż przez 5 minut. Ryby wyjmij z marynaty, zroluj, zepnij wykałaczkami.
  5. Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym ułóż porcję warzyw, a na wierzchu kilka rybnych ruloników. Folię dokładnie zwiń, ułóż na blasze. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE