Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Marynata
8 łyżek oliwy
4 łyżki soku z cytryny
2-3 ząbki czosnku
2-3 sztuki gałązki rozmarynu
sól
pieprz
- Dodatkowo
800 g świeżych filetów z morszczuka
150 g zielonej fasolki szparagowej
1 sztuka cebula
1 sztuka czerwona papryka
2-3 sztuki marchewki
3 łyżki oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marynata: Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Zioła opłucz, posiekaj. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem.
- Ryba pieczona w folii: Filety opłucz, przekrój wzdłuż na pół. Ryby włóż do miski, polej marynatą, odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.
- Fasolkę szparagową i paprykę oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Marchewki oskrob, opłucz, pokrój na kawałki.
- Na patelni rozgrzej olej, włóż pokrojone warzywa, oprósz solą, wymieszaj. Podsmaż przez 5 minut. Ryby wyjmij z marynaty, zroluj, zepnij wykałaczkami.
- Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym ułóż porcję warzyw, a na wierzchu kilka rybnych ruloników. Folię dokładnie zwiń, ułóż na blasze. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moja kuchnia