Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 250 g makaronu duże muszle
- 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 sztuki jajka
- 200 g kiszonych ogórków
- 1 sztuka czerwona papryka
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź.
- Tuńczyka odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ogórki kiszone również pokrój w kostkę.
- Tuńczyka, jajka, paprykę, ogórki i warzywa wymieszaj w misce z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Farszem wypełnij makaronowe muszelki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka