Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
250 g makaronu duże muszle
1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
3 sztuki jajka
200 g kiszonych ogórków
1 sztuka czerwona papryka
2 łyżki majonezu
pieprz
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź.
- Tuńczyka odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ogórki kiszone również pokrój w kostkę.
- Tuńczyka, jajka, paprykę, ogórki i warzywa wymieszaj w misce z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Farszem wypełnij makaronowe muszelki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka