Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Muszelki faszerowane pastą tuńczykową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu duże muszle
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 sztuki jajka
  • 200 g  kiszonych ogórków
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 łyżki  majonezu
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ogórki kiszone również pokrój w kostkę.
  3. Tuńczyka, jajka, paprykę, ogórki i warzywa wymieszaj w misce z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Farszem wypełnij makaronowe muszelki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE