Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Neapolitańskie śledzie w awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Brak Ci pomysłu na szybkie i niebanalne w smaku danie, którym można cieszyć się w gronie najbliższych? Podpowiadamy - do stworzenia wyśmienitej przekąski wykorzystaj rybę!

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 słoik  beczka śledzi firmy Seko - filety z suszonymi pomidorami
  • 2 sztuki  awokado
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 100 g  oliwki
  • 5 sztuk  pomidory suszone
  • 3 łyżki  jogurt grecki
  • 2 łyżki  majonez
  • pieprz czarny
    do smaku
  • bazylia
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

1. Na początek przecinamy awokado na pół wzdłuż i wydłubujemy pestkę, warto łyżeczkom wydrążyć odrobinę większy otwór w awokado aby zmieściło się więcej nadzienia.
2. Filety z suszonymi pomidorami kroimy w grubszą kostkę, następnie w bardzo drobną kostkę kroimy cebulę oraz suszone pomidory aby podkreślić walory smakowe śledzi. Oliwki kroimy w talarki oraz siekamy drobno bazylię. Tak przygotowane warzywa i zioła umieszczamy w miseczce i dodajemy jogurt oraz majonez.
3. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy pieprzem (najlepiej roztartym w moździerzu aby wydobyć bardziej intensywny smak i aromat). Tak przygotowane nadzienie wkładamy łyżeczką do awokado i przystrajamy bazylią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 2


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE