Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 8 sztuk jajek
- 50 g wędzonego łososia
- 5-6 sztuk kawałków suszonych pomidorów z zalewy
- szczypiorek
- 2 łyżki masła
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rozgrzej masło i wbijaj na nie po 2 jajka.
- Żółtka przebij nożem i poruszając patelnią, równomiernie rozlej je po niej. Na wierzchu rozrzuć 1/4 pokrojonych w paski suszonych pomidorów i 1/4 łososia też pokrojonego w paski. Smaż pod przykryciem, aż jajka się zetną (2-3 minuty).
- Posiekaj szczypiorek. Zsuń omlet z patelni na talerz, posyp szczypiorkiem oraz ewentualnie odrobiną soli i złóż go na pół.
- W ten sam sposób przygotuj pozostałe trzy porcje.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka