Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Opiekane śledzie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 kg  filetów zielonych śledzi
    Panierka
  • 1 sztuka jajko
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
    Zalewa
  • 1 sztuka cebula
  • 3/4 ml  octu 10%
  • 1 szklanka  cukru
  • 2.5 l  wody
  • 1 łyżka  soli
  • maggi
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • gorczyca

Sposób przyrządzania:

  1. Filety pokrój na kawałki i panieruj w jajku oraz w bułce tartej wymieszanej z mąką.
  2. Usmaż na głębokim oleju, zdejmij na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu i odstaw do ostygnięcia.
  3. Cukier wsyp na gorącą patelnię, dodaj 1 szklankę gorącej wody i szybko wymieszaj. Do garnka wlej wodę oraz ocet. Dodaj sól, skarmelizowany cukier oraz przyprawy i zagotuj.
  4. Cebulę pokrój w talarki i dodaj pod koniec gotowania do zalewy. Śledzie zalej letnią zalewą.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE