Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ostrygi z masłem pietruszkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ostrygi z masłem pietruszkowym to szybkie w przygotowaniu, smaczne i dietetyczne danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 12 sztuk  ostrygi
  • 50 g  masło
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 1 łyżeczka  zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnek
  • 5 łyżek  sól gruboziarnista
  • 3 łyżki  sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozpuść masło. Dodaj posiekaną natkę i czosnek. Dopraw solą i ziołami prowansalskimi. Duś kilka minut, po czym wlej sok z cytryny.
  2. Muszle otwórz, ostrygi wyjmij, opłucz i ułóż w muszlach. Do każdej włóż kawałeczek masła z pietruszką. Naczynie wysyp grubą solą i ułóż na niej muszle. Zapiekaj 10 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

ostrygiprzepisy z owocami morza


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE