Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pasztet rybny z mintaja


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 500 g  fileta z mintaja
  • 1 sztuka bułka kajzerka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 2-3 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  curry
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Kajzerkę namocz w mleku. Gdy będzie miękka, dokładnie ją odciśnij.
  2. Filety zmiksuj z bułką (kawałek ryby odłóż), wymieszaj z posiekaną cebulą i żółtkami. Dopraw do smaku.
  3. Ubij pianę z białek. Dodaj ją z koperkiem i curry do masy rybnej. Przełóż masę do formy, w środek wciśnij kawałek ryby w całości. Piecz 45 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE