Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- 500 g fileta z mintaja
- 1 sztuka bułka kajzerka
- 1/2 szklanki mleka
- 2-3 sztuki jajka
- 1 sztuka cebula
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanego koperku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kajzerkę namocz w mleku. Gdy będzie miękka, dokładnie ją odciśnij.
- Filety zmiksuj z bułką (kawałek ryby odłóż), wymieszaj z posiekaną cebulą i żółtkami. Dopraw do smaku.
- Ubij pianę z białek. Dodaj ją z koperkiem i curry do masy rybnej. Przełóż masę do formy, w środek wciśnij kawałek ryby w całości. Piecz 45 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia