Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Penne z dorszem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 350 g  makaronu penne rigate
  • 250 g  pomidorków cherry
  • kilka filecików anchois
  • 5 łyżek  oliwy extra vergine
  • 2 sztuki małe ząbki czosnku
  • posiekana natka pietruszki
  • 100 ml  białego wina
  • 200 g  dorsza (filet)
  • 2 łyżeczki  kaparów
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody.
  2. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza.
  3. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem.
  4. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki.
  5. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.
Smacznego !


Źródło przepisu: informacja prasowa Fly PR


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 103


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.71 Ocen: 7

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE