Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Penne z tuńczykiem w sosie słodko-kwaśnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu penne
  • 25 dag  pieczarek
  • garść czarnych oliwek
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka sos słodko-kwaśny
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki  startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę posiekaj i podsmaż na tłuszczu. Dodaj pokrojone pieczarki i duś kilka minut.
  2. Dodaj sos, kukurydzę, tuńczyka i pokrojone oliwki. Przykryj i duś kilka minut. Dopraw solą i pieprzem. Połącz z ugotowanym makaronem i posyp serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE