Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 opakowanie makaronu penne
- 25 dag pieczarek
- garść czarnych oliwek
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka sos słodko-kwaśny
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżki startego żółtego sera
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę posiekaj i podsmaż na tłuszczu. Dodaj pokrojone pieczarki i duś kilka minut.
- Dodaj sos, kukurydzę, tuńczyka i pokrojone oliwki. Przykryj i duś kilka minut. Dopraw solą i pieprzem. Połącz z ugotowanym makaronem i posyp serem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka