Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
4 sztuki świeże filety z dorsza
4 sztuki plasterki wędzonego boczku
1 sztuka papryka
1/2 sztuki cukinii
1 sztuka dymka
- Marynata
6 łyżek oliwy
2 łyżki soku z cytryny
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziołowej przyprawy do grilla
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawą do grilla. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Filety opłucz, osusz, posmaruj z obu stron marynatą. Tak przygotowaną rybę przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
- Po tym czasie ułóż filety na desce. Na każdy płat nałóż pokrojone w paski paprykę i cukinię. Posyp drobno posiekaną dymką. Zwiń filety w roladki i zawiń w plasterki boczku. Tak przygotowane roladki ułóż na tacce do grillowania.
- Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 min. W czasie pieczenia obróć.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!