Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczone ziemniaki z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 4 łyżki  jogurtu typu greckiego
  • 2-3 sztuki gałązki koperku
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, przekrój na pół i ułóż na blasze do pieczenia. Skrop oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na 40 minut.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz chili. Dopraw do smaku.
  3. Ciepłe ziemniaki ułóż na talerzu. Na każdej połówce ułóż porcję sałatki z tuńczyka. Na niej połóż 1/2 łyżki jogurtu. Wierzch oprósz posiekanym koperkiem, solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE