Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczony łosoś z farszem szpinakowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pieczony łosoś z farszem szpinakowym to danie smaczne i bardzo zdrowe. Jeśli filety z łososia są dość grube, można w nich zrobić kieszonki na farsz szpinakowy.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 450 g  szpinak
    mrożony
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 2 łyżki  oliwa
  • 2 ząbki  czosnek
  • 500 g  łosoś
    świeży filet
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 50 g  ser feta
    sałatkowo-kanapkowy

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią zamrożony szpinak. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Smaż przez 15 minut.
  2. Filety z łososia oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Na jednym filecie ułóż warstwę przestudzonego szpinaku. Cebulę pokrój w piórka, ser na małe kawałeczki i rozłóż je równomiernie na szpinaku. Przykryj farsz drugim filetem i zwiąż, by ryby się nie rozpadły.
  3. Tak przygotowaną rybę piecz 30 minut w 190 st. C. Podawaj z cytryną i świeżym tymiankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE