Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczony pstrąg


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pstrągi
  • 1/2 kg  świeżych ogórków
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka duży pęczek koperku
  • 2 sztuki cytryny
  • 1 sztuka płaska łyżeczka gorczycy
  • 8 łyżeczek  masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Cytryny sparz i pokrój w plasterki. Pstrągi opłucz, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem. Do środka każdej ryby włóż plasterki cytryny, gałązkę koperku i łyżeczkę masła.
  2. Ogórki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Cebule obierz, pokrój w półplasterki i wymieszaj z ogórkami, gorczycą, olejem, szczyptą soli oraz pieprzu.
  3. Rozłóż cztery kawałki folii aluminiowej. Na błyszczącej stronie rozłóż sałatkę ogórkowo-cebulową. Na jarzynce połóż pstrągi i obłóż je kawałkami pozostałego masła. Zawiń folię w paczuszki i ułóż je na blasze. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE