Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pierogi z tuńczykiem i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  mąki
  • 1 szczypta  soli
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 kostka  drobiowa
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki ugotowane jajka
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z solą. Dodaj 1 szklankę wody i zagnieć ciasto. Paprykę i cebulę oczyść i pokrój w kostkę. Następnie podsmaż warzywa na rozgrzanym oleju.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy, wrzuć do miski. Dodaj paprykę, cebulę posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone jajka. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Ciasto rozwałkuj na cienkie placki, wytnij krążki. Na każdy krążek nałóż porcję farszu i zlepiaj pierogi. Gotowe pierogi gotuj we wrzątku z kostką rosołową, aż wypłyną na wierzch. Gotową potrawę udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE