Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oleju
  • curry
  • sól
  • pieprz
    Ciasto
  • 2.25 szklanki  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 1/4 szklanki  ciepłej wody
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Paprykę i cebulę oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj warzywa do ziemniaków i wymieszaj razem z odsączonym i rozdrobnionym tuńczykiem. Dopraw do smaku curry, solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  3. Mąkę wsyp do miski. Dodaj jajka, wodę, olej oraz szczyptę soli i zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy i wytnij szklanką koła.
  4. Na każde koło nałóż porcję farszu tuńczykowego, zlep brzegi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie przez około 2 minuty, od chwili gdy wypłyną. Następnie wykładaj na talerz. Przed podaniem polej roztopionym masłem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE