Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placuszki śledziowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dla smaku można dodać kilka swoich ulubionych przypraw, warto jednak pamiętać, że śledzie mają wyrazisty smak

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 550 g  filety śledziowe
    z suszonymi ziołami firmy Seko
  • 1 szklanka  mąka pszenna
  • 2 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  śmietana
    18%
  • 1 szklanka  mleko
  • 1 łyżeczka  czosnek granulowany
  • pieprz czarny
    do smaku
  • masło klarowane

Sposób przyrządzania:

  1. Odsączamy filety śledziowe, po czym kroimy je w drobną kostkę. Następnie łączymy mąkę, jajka, śmietanę, mleko, dodajemy pieprz i czosnek granulowany.
  2. Po wymieszaniu dodajemy wcześniej przygotowane kawałki śledzia, po czym znów mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię. Gdy masło jest już nagrzane, formujemy małe placuszki, które ściągamy po zarumienieniu z obu stron. Tak przygotowane pyszności można jeść na ciepło i zimno.
Smacznego!


Źródło przepisu: lifestyle.newseria.pl/


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 3


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE