Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Płotki smażone na złoto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki tuszki świeżych płoci
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 sztuka jajko
  • mąka kukurydziana
  • olej
  • sól morska

Sposób przyrządzania:

  1. Tuszki płoci umyj i osusz. Każdą skrop sokiem z cytryny i oprósz solą na zewnątrz i wewnątrz.
  2. W jednym naczyniu rozkłóć jajko, a do drugiego wsyp mąkę kukurydzianą.
  3. Każdą rybę obtocz najpierw w jajku, a później w mące i smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsącz na papierowym ręczniku.
  4. Podawaj z ugotowanym kalafiorem, pomidorem i sałatą.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE