Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidorki faszerowane sardynkami i tapenadą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka sardynek w oliwie
  • 1 sztuka puszka objętościowo tapenady z czarnych oliwek
  • 1/2 łyżeczki  drobno posiekanej skórki z pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • 12-16 sztuk pomidorków czereśniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Sardynki przełóż do miski, rozgnieć i wymieszaj z tapenadą. Następnie dodaj skórkę pomarańczową i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Pomidorki umyj, odetnij wierzchy, wydrąż miąższ i wypełnij je farszem sardynkowym. Wierzch przykryj odkrojonymi z pomidorków kapeluszami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE