Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pomidorki faszerowane sardynkami i tapenadą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka sardynek w oliwie
  • 1 sztuka puszka objętościowo tapenady z czarnych oliwek
  • 1/2 łyżeczki  drobno posiekanej skórki z pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • 12-16 sztuk pomidorków czereśniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Sardynki przełóż do miski, rozgnieć i wymieszaj z tapenadą. Następnie dodaj skórkę pomarańczową i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Pomidorki umyj, odetnij wierzchy, wydrąż miąższ i wypełnij je farszem sardynkowym. Wierzch przykryj odkrojonymi z pomidorków kapeluszami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE