Dzisiaj jest: Sobota, 24.10.2020 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pomidory faszerowane tuńczykiem i twarożkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże pomidory
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1 sztuka serek twarogowy naturalny
  • sól
  • sok z 1 cytryny
  • 4 sztuki zielone lub czarne oliwki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, zetnij kapelusze i wydrąż miąższ za pomocą małej łyżeczki.
  2. Miąższ wrzuć do miski, a następnie wymieszaj z serkiem twarogowym, odsączonym tuńczykiem i sokiem z cytryny. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  3. Przygotowanym farszem wypełnij wydrążone pomidory. Na wierzchy wyłóż po oliwce i przykryj je odciętymi wcześniej kapeluszami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE