Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki duże pomidory
1 sztuka puszka tuńczyka
1 sztuka serek twarogowy naturalny
sól
sok z 1 cytryny
4 sztuki zielone lub czarne oliwki
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, zetnij kapelusze i wydrąż miąższ za pomocą małej łyżeczki.
- Miąższ wrzuć do miski, a następnie wymieszaj z serkiem twarogowym, odsączonym tuńczykiem i sokiem z cytryny. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
- Przygotowanym farszem wypełnij wydrążone pomidory. Na wierzchy wyłóż po oliwce i przykryj je odciętymi wcześniej kapeluszami.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników