Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki duże pomidory
- 1 sztuka puszka tuńczyka
- 1 sztuka serek twarogowy naturalny
- sól
- sok z 1 cytryny
- 4 sztuki zielone lub czarne oliwki
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, zetnij kapelusze i wydrąż miąższ za pomocą małej łyżeczki.
- Miąższ wrzuć do miski, a następnie wymieszaj z serkiem twarogowym, odsączonym tuńczykiem i sokiem z cytryny. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
- Przygotowanym farszem wypełnij wydrążone pomidory. Na wierzchy wyłóż po oliwce i przykryj je odciętymi wcześniej kapeluszami.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników