Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Pomidory faszerowane tuńczykiem i twarożkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże pomidory
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 1 sztuka serek twarogowy naturalny
  • sól
  • sok z 1 cytryny
  • 4 sztuki zielone lub czarne oliwki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, zetnij kapelusze i wydrąż miąższ za pomocą małej łyżeczki.
  2. Miąższ wrzuć do miski, a następnie wymieszaj z serkiem twarogowym, odsączonym tuńczykiem i sokiem z cytryny. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  3. Przygotowanym farszem wypełnij wydrążone pomidory. Na wierzchy wyłóż po oliwce i przykryj je odciętymi wcześniej kapeluszami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE