Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 2 opakowania owoców morza
- 2 sztuki cebule
- 1 ząbek czosnku
- 1 sztuka puszka pomidorów
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- sól
- pieprz
- cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, umyj, pokrój i ugotuj na półtwardo. Cebule i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mieloną paprykę oraz ziemniaki i smaż przez minutę. Po tym czasie dodaj owoce morza, wlej pomidory z zalewą i rozpuszczoną w szklance wrzątku kostkę rosołową.
- Gotuj przez 10 minut. Dopraw do smaku. Podawaj posypane natką pietruszki.
Źródło przepisu: Moje smaki życia