Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pstrąg glazurowany


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki wypatroszone pstrągi
  • sól
  • 4 sztuki pomarańcze
  • 1 łyżka  miodu
  • 4 łyżki  musztardy Dijon
  • 125 ml  soku pomarańczowego
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wypatroszone pstrągi umyj i natrzyj solą.
  2. Miód wymieszaj z musztardą, oliwą i sokiem pomarańczowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Tak przygotowanym sosem nasmaruj ryby i upiecz je razem z plastrami pomarańczy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Telemax


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE