Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pstrąg w pomarańczach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z pstrąga ze skórą
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  masła
  • 50 ml  wody
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki cm kawałek świeżego imbiru
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 łyżeczka  kaparów
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, otrzyj skórkę, podziel na cząstki i obierz z błonek.
  2. Na patelnię wyciśnij trochę soku z pomarańczy. Dodaj oliwę, wodę, masło, posiekany czosnek, pokrojony w plasterki imbir, skórkę z pomarańczy oraz liść laurowy. Zagotuj.
  3. Rybę umyj, osusz, oprósz solą i włóż do gotującego się sosu, skórą do dołu. Ponownie zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut, polewając rybę sosem.
  4. Po tym czasie rozłóż pstrągi na talerze. Do sosu dodaj cząstki pomarańczy oraz kapary. Wymieszaj i polej rybę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE