Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrąg w pomarańczach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z pstrąga ze skórą
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  masła
  • 50 ml  wody
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki cm kawałek świeżego imbiru
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 łyżeczka  kaparów
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, otrzyj skórkę, podziel na cząstki i obierz z błonek.
  2. Na patelnię wyciśnij trochę soku z pomarańczy. Dodaj oliwę, wodę, masło, posiekany czosnek, pokrojony w plasterki imbir, skórkę z pomarańczy oraz liść laurowy. Zagotuj.
  3. Rybę umyj, osusz, oprósz solą i włóż do gotującego się sosu, skórą do dołu. Ponownie zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut, polewając rybę sosem.
  4. Po tym czasie rozłóż pstrągi na talerze. Do sosu dodaj cząstki pomarańczy oraz kapary. Wymieszaj i polej rybę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Forma na wiosnę


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE