Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
350 g pstrąg łososiowy
530 g ziemniaki
300 g pomidorki koktajlowe
2 sztuki cytryna
4 łyżki olej rzepakowy
4 ząbki czosnek
2 gałązki natka pietruszki
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pstrąga podziel na porcje, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw. Ziemniaki wyszoruj, pokrój na kawałki i wymieszaj z 3 łyżkami oleju. Następnie ułóż ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i piecz 15 minut w 180 st. C.
- Po tym czasie wyjmij ziemniaki, dodaj pokrojoną w plastry cytrynę, nieobrane ząbki czosnku i kawałki ryby. Na wierzchu ułóż pomidorki koktajlowe i piecz 18 minut. Przed podaniem posyp danie natką pietruszki.
Źródło przepisu: Moje smaki życia