Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki sprawione pstrągi
- 1 sztuka cytryna
- 4 sztuki gałązki rozmarynu
- 4 sztuki gałązki estragonu
- 2 łyżeczki przyprawy grillowej do ryb
- 4 ząbki czosnku
- 6-8 łyżek oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sprawione pstrągi opłucz, osusz i natrzyj z zewnątrz i w środku przyprawą grillową do ryb.
- Cytrynę dokładnie umyj w gorącej wodzie, osusz, pokrój w plasterki. Czosnek obierz i również pokrój w plasterki. Gałązki rozmarynu i estragonu opłucz i osusz.
- Do środka każdej ryby włóż 2-3 plasterki cytryny, 2 gałązki ziół i ząbek pokrojonego czosnku. Ryby skrop oliwą i zawiń w folię aluminiową.
- Zawinięte ryby układaj na ruszcie i grilluj przez 30 minut. W połowie pieczenia paczuszki z rybami obróć.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca