Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pstrągi pieczone w soli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki świeże pstrągi
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 kg  soli warzonej
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi umyj, osusz i włóż do środka kilka gałązek koperku oraz po plasterku cytryny.
  2. Sól wsyp do miski. Dodaj jajko, skórkę otartą z połowy cytryny oraz pieprz. Mieszaj, powoli wlewając zimną wodę, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku.
  3. Blachę posyp przygotowaną masą solną, ułóż na niej ryby, posmaruj je olejem i zasyp solą.
  4. Piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Przed jedzeniem oderwij masę solną z ryby i skrop ją sokiem z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE