Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrągi w pomarańczach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki średnie pstrągi
  • 4 łyżki  dżemu pomarańczowego z imbirem
  • sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy
  • fileciki z dużej pomarańczy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 6 łyżek  posiekanego tymianku
  • 8 łyżek  oliwy
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta  pieprzu kajeńskiego
  • sól
  • czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dżem włóż do miski. Dodaj sok pomarańczowy, czosnek, tymianek i oliwę. Wymieszaj. Następnie dopraw do smaku cynamonem, gałką, solą, pieprzem oraz pieprzem kajeńskim.
  2. Ryby wypatrosz, opłucz i natrzyj przygotowaną wcześniej masą. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, obłóż kawałkami pomarańczy. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE