Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrągi z gremolatą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pstrągi z gremolatą to przepis na smaczne i zdrowe danie. Do ryby zamiast warzyw można dodać gotowany ryż lub ziemniaki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 580 g  pstrąg
    świeży
  • 450 g  warzywa mrożone
    na patelnię
  • 4 gałązki  natka pietruszki
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 2 ząbki  czosnek
  • 40 g  masło
  • 3 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi umyj, odetnij łby, oprósz solą. Natkę drobno posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i połącz z natką. Dodaj skórkę otartą z cytryny oraz sok. Wlej łyżkę oleju, wymieszaj i dopraw do smaku.
  2. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju i smaż na nim pod przykryciem warzywa przez 12 minut. Następnie dopraw do smaku.
  3. Na patelni rozpuść masło z dodatkiem oleju i usmaż na nim ryby. Gotowe ryby podawaj z gremolatą z natki i gorącymi warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE