Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pstrągi z gremolatą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pstrągi z gremolatą to przepis na smaczne i zdrowe danie. Do ryby zamiast warzyw można dodać gotowany ryż lub ziemniaki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 580 g  pstrąg
    świeży
  • 450 g  warzywa mrożone
    na patelnię
  • 4 gałązki  natka pietruszki
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 2 ząbki  czosnek
  • 40 g  masło
  • 3 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi umyj, odetnij łby, oprósz solą. Natkę drobno posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i połącz z natką. Dodaj skórkę otartą z cytryny oraz sok. Wlej łyżkę oleju, wymieszaj i dopraw do smaku.
  2. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju i smaż na nim pod przykryciem warzywa przez 12 minut. Następnie dopraw do smaku.
  3. Na patelni rozpuść masło z dodatkiem oleju i usmaż na nim ryby. Gotowe ryby podawaj z gremolatą z natki i gorącymi warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE