Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g ziemniaki
- 1/2 sztuki cukinia
- 1 główka czosnek
- 4 sztuki pomidory
- 2 sztuki pstrąg
tęczowy - 4 łyżki olej rzepakowy
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 3/4 pęczki koperek
- 1 sztuka cytryna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj, ziemniaki wyszoruj, pokrój w 1-centymetrowe plastry i podgotuj przez 5 minut. Odcedź. Cukinię pokrój w plastry, pomidory przekrój na połówki, główkę czosnku przekrój na pół. Wszystkie warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym 2 łyżkami oleju.
- Rybę umyj, osusz i natnij w kilku miejscach skórę. Do środka ryb włóż kawałek cytryny i kilka gałązek koperku. Tak przygotowane pstrągi ułóż na warzywach. Całość oprósz solą oraz pieprzem i skrop pozostałym olejem. Piecz 20 minut w 180 st. C. Gotowe danie podawaj z pozostałą cytryną.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia