Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrągi z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pstrągi z warzywami to danie zdrowe i bardzo smaczne. Można do niego dodać ulubioną surówkę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ziemniaki
  • 1/2 sztuki  cukinia
  • 1 główka  czosnek
  • 4 sztuki  pomidory
  • 2 sztuki  pstrąg
    tęczowy
  • 4 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 3/4 pęczki  koperek
  • 1 sztuka  cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj, ziemniaki wyszoruj, pokrój w 1-centymetrowe plastry i podgotuj przez 5 minut. Odcedź. Cukinię pokrój w plastry, pomidory przekrój na połówki, główkę czosnku przekrój na pół. Wszystkie warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym 2 łyżkami oleju.
  2. Rybę umyj, osusz i natnij w kilku miejscach skórę. Do środka ryb włóż kawałek cytryny i kilka gałązek koperku. Tak przygotowane pstrągi ułóż na warzywach. Całość oprósz solą oraz pieprzem i skrop pozostałym olejem. Piecz 20 minut w 180 st. C. Gotowe danie podawaj z pozostałą cytryną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Zobacz więcej na temat:

pstrągprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE