Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Rolada łososiowo-brokułowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  brokułów
  • 300 g  łososia w sosie własnym z puszki
  • 60 g  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • 300 g  ciasta francuskiego
  • sól
  • biały pieprz mielony
  • 1 sztuka żółtko
  • 200 g  czerwonej papryki
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 500 g  śmietany
  • 1 łyżka  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki, umyj i odsącz. Połowę podsmaż na rozgrzanym maśle, ostudź i drobno posiekaj. Łososia odsącz.
  2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Ciasto francuskie rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Na ciasto wyłóż posiekane brokuły. Oprósz je czosnkiem, solą i pieprzem. Na wierzchu rozłóż łososia. Brzegi posmaruj połową żółtka.
  3. Ciasto z farszem zwiń ciasno formując roladę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ostrożnie przenieś na nią roladę. Roladę posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 15 minut w 200 st. C.
  4. Pozostałe brokuły ugotuj. Papryki oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  5. Do papryk dolej śmietanę, dopraw do smaku. Gotuj wszystko przez chwilę, ostudź i zmiksuj.
  6. Gotową roladę podawaj z dodatkiem sosu i ugotowanych brokułów.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE