Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 150 g wędzonego łososia
- 200 g twarogu
- 500 g mrożonego szpinaku
- 4 sztuki jajka
- 2-4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- Dodatkowo
- papier do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szpinak rozmroź, podsmaż na maśle, wymieszaj z żółtkami i pianą ubitą z białek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
- Ser wymieszaj z jogurtem, skórką z cytryny i koperkiem. Dopraw solą i sokiem z cytryny.
- Ser rozsmaruj na ostudzonym szpinaku. Na serze ułóż łososia. Delikatnie zwiń roladę. Włóż do lodówki na około 2 godziny.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza