Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada szpinakowa z łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  wędzonego łososia
  • 200 g  twarogu
  • 500 g  mrożonego szpinaku
  • 4 sztuki jajka
  • 2-4 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  masła
  • 4 łyżki  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  skórki otartej z cytryny
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
    Dodatkowo
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak rozmroź, podsmaż na maśle, wymieszaj z żółtkami i pianą ubitą z białek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
  2. Ser wymieszaj z jogurtem, skórką z cytryny i koperkiem. Dopraw solą i sokiem z cytryny.
  3. Ser rozsmaruj na ostudzonym szpinaku. Na serze ułóż łososia. Delikatnie zwiń roladę. Włóż do lodówki na około 2 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE