Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada szpinakowo-łososiowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 450 g  rozdrobnionego mrożonego szpinaku
  • 2 łyżki  masła
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 3 sztuki jajka
  • 2 łyżki  mąki
  • 2-3 sztuki serki almette śmietankowe lub chrzanowe
  • 200 g  łososia wędzonego w plastrach
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i podsmaż na nim szpinak. Dopraw go do smaku vegetą i pieprzem. Następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż, mieszając, aż szpinak całkowicie odparuje. Odstaw do przestygnięcia.
  2. Na patelnię wbij 3 żółtka i wsyp 2 łyżki mąki. Mieszaj energicznie, a potem połącz delikatnie z białkami ubitymi ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozsmaruj na nim masę szpinakową. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C. Po upieczniu wyłóż ciasto szpinakowe razem z papierem na którym się piekło, na wilgotną ściereczkę i zwiń roladę. Zostaw do ostygnięcia.
  4. Przestudzone ciasto rozwiń, posmaruj serkiem. Na serze ułóż plastry łososia i ciasno zwiń roladę. Owiń roladę folią spożywczą i włóż na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem pokrój roladę w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE