Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.01.2022 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Roladki rybne z kawiorem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 4 sztuki szerokie filety z białej ryby
  • 2 szklanki  wywaru rybnego
  • 1/2 szklanki  wina
  • mały słoiczek czerwonego kawioru
  • 2 łyżki  masła
  • 3 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 4 łyżki  tartego parmezanu
  • 3/4 szklanki  śmietany 36%
  • 4 łyżki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Opłukane filety przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj kawiorem, zwiń i zepnij wykałaczkami.
  2. Na dużej patelni rozpuść masło, wsyp mąkę, przesmaż. Cały czas mieszając wlej bulion, wino i śmietanę. Gotuj, mieszając co jakiś czas, aż sos lekko zgęstnieje. Wsyp parmezan, dopraw solą, pieprzem i gałką.
  3. Roladki ustaw w naczyniu żaroodpornym, polej sosem i posyp koperkiem. Całość przykryj folią aluminiową i piecz 15 minut w 200 st. C. Następnie usuń folię i piecz kolejne 15-20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE