Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
4 sztuki szerokie filety z białej ryby
2 szklanki wywaru rybnego
1/2 szklanki wina
mały słoiczek czerwonego kawioru
2 łyżki masła
3 łyżki mąki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
4 łyżki tartego parmezanu
3/4 szklanki śmietany 36%
4 łyżki posiekanego koperku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Opłukane filety przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj kawiorem, zwiń i zepnij wykałaczkami.
- Na dużej patelni rozpuść masło, wsyp mąkę, przesmaż. Cały czas mieszając wlej bulion, wino i śmietanę. Gotuj, mieszając co jakiś czas, aż sos lekko zgęstnieje. Wsyp parmezan, dopraw solą, pieprzem i gałką.
- Roladki ustaw w naczyniu żaroodpornym, polej sosem i posyp koperkiem. Całość przykryj folią aluminiową i piecz 15 minut w 200 st. C. Następnie usuń folię i piecz kolejne 15-20 minut.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy