Dzisiaj jest: Niedziela, 16.03.2025 Imieniny: Izabeli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki ze szczupaka z bekonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Roladki ze szczupaka z bekonem najlepiej podawać z ziołowym ziemniaczanym puree wymieszanym z gotowaną marchewką. Danie można udekorować świeżymi ziołami. Bez puree, może być serwowane jako przystawka.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  szczupak
    filety
  • 1 sztuka  limonka
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
    mielone
  • 1/2 pęczki  kolendra
  • 150 g  bekon
    w cienkich plastrach
  • 4 łyżki  olej
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety ze szczupaka pokrój w plastry. Kawałki ryby skrop sokiem z limonki, oprósz solą i chili. Na koniec ułóż listki świeżej kolendry.
  2. Na tak przygotowane filety połóż plastry bekonu i mocno zawiń roladki. Zrolowane filety owiń kolejnym plastrem bekonu i zepnij wykałaczką.
  3. Gotowe roladki przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop olejem. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE