Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
800 g szczupak
filety1 sztuka limonka
1 szczypta chili (przyprawa)
mielone1/2 pęczki kolendra
150 g bekon
w cienkich plastrach4 łyżki olej
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety ze szczupaka pokrój w plastry. Kawałki ryby skrop sokiem z limonki, oprósz solą i chili. Na koniec ułóż listki świeżej kolendry.
- Na tak przygotowane filety połóż plastry bekonu i mocno zawiń roladki. Zrolowane filety owiń kolejnym plastrem bekonu i zepnij wykałaczką.
- Gotowe roladki przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop olejem. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Smacznego!