Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 6 kawałków śledź
płaty, marynowane w occie - 100 g ser feta
- 4 łyżki jogurt grecki
- 2 łyżki oliwa
- 1 łyżka ocet jabłkowy
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
- Dodatkowo:
- oliwki
- papryczka czerwona
- papryka (przyprawa)
słodka, mielona - 5 listków oregano
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem greckim. Dopraw do smaku solą, pieprzem, oliwą i octem.
- Płaty śledziowe zwiń w rolmopsy i zepnij je wykałaczką. Środek rolmopsów wypełnij nadzieniem serowym. Pozostały serek wyłóż na półmisek i ułóż na nim rolmopsy.
- Danie udekoruj pokrojonymi w plasterki oliwkami i papryczką oraz listkami oregano. Wierzch posyp mieloną papryką.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka