Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Ryba pieczona z warzywami i pieczarką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z ryby
  • 1 sztuka marchewka
  • pieprz
  • 1 sztuka duża pieczarka
  • sól
  • 200 g  masła
  • tymianek
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z ryby umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Na koniec skrop sokiem z cytryny, posyp tymiankiem i wstaw na noc do lodówki.
  2. Marchew obierz i obieraczką do warzyw pokrój w cienkie paski. Kapelusz pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plasterki.
  3. Następnie na 4 kawałkach folii aluminiowej ułóż kolejno wiórki masła, 1 filet, kolejną część wiórków masła i kilka pasków marchewki, parę plasterków pieczarki i pozostałe wiórki masła.
  4. Ryby zawiń luźno w folię. Wszystkie porcje włóż do brytfanny i piecz 30 minut w 180 st. C. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE