Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki filety z ryby
1 sztuka marchewka
pieprz
1 sztuka duża pieczarka
sól
200 g masła
tymianek
1 sztuka cytryna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety z ryby umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Na koniec skrop sokiem z cytryny, posyp tymiankiem i wstaw na noc do lodówki.
- Marchew obierz i obieraczką do warzyw pokrój w cienkie paski. Kapelusz pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plasterki.
- Następnie na 4 kawałkach folii aluminiowej ułóż kolejno wiórki masła, 1 filet, kolejną część wiórków masła i kilka pasków marchewki, parę plasterków pieczarki i pozostałe wiórki masła.
- Ryby zawiń luźno w folię. Wszystkie porcje włóż do brytfanny i piecz 30 minut w 180 st. C. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników