Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki filety rybne
mrożone2 łyżeczki przyprawa do ryb
sól
do smakupieprz
do smaku6 sztuk kalafior
różyczki6 sztuk brokuł
różyczki1 sztuka cebula
1 sztuka pietruszka
3 łyżki olej
3 sztuki marchew
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę rozmroź, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Marchewki umyj, osusz i pokrój w plasterki.
- Pietruszkę umyj, osusz i obierz. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokrój w półplasterki. Różyczki kalafiora i brokułu potnij na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, cebulę, brokuły i kalafior podziel na 8 porcji.
- Dno naczynia żaroodpornego wyłóż 2 kawałkami folii aluminiowej. Na każdym umieść 1 porcję warzyw. Następnie na warzywa połóż po 1 filecie z ryby. Na nie ponownie wyłóż warzywa. Całość skrop odrobiną oleju. W ten sam sposób przygotuj pozostałe kawałki ryby.
- Tak przygotowane filety owiń szczelnie folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 60 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku