Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 5 osób
Składniki
1 kg filetów z mintaja
100 g mąki pszennej
500 g marchewki
200 g pietruszki
1 sztuka seler
2 sztuki duże cebule
150 g koncentratu pomidorowego
sól
cukier
papryka mielona
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę zdejmij na ręcznik papierowy, by odsączyć z tłuszczu.
- Warzywa umyj, obierz i pokrój w cienkie paski. W garnku rozgrzej olej, włóż warzywa i lekko podsmaż. Gdy się zrumienią dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy. Podlej odrobiną wody i duś do miękkości.
- W dużej misce ułóż warstwę warzyw, na to wyłóż usmażoną rybę i przykryj ją warzywami. Kontynuuj do wyczerpania składników.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia