Dzisiaj jest: Sobota, 01.10.2022 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Ryba w boczku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ryba w boczku to przepis na smaczne i efektowne danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  mintaj
    filety
  • 8 plastrów  boczek wędzony
  • 1 łyżeczka  zioła prowansalskie
  • 10 sztuk  ziemniaki
    młode
  • 50 ml  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety dokładnie umyj, osusz i oprósz z obu stron pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi.
  2. Każdy z kawałków ryby owiń starannie plastrami boczku. Na patelni rozgrzej 25 ml oliwy, a następnie ułóż roladki tak, aby do siebie nie przylegały.
  3. Roladki smaż aż do zrumienienia boczku, przewracając je od czasu do czasu.
  4. Ziemniaki opłucz i cienko obierz. Za pomocą ostrego noża pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj na ciepło z roladkami. Przed podaniem danie udekoruj ulubionymi ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

mintajboczekprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE