Dzisiaj jest: Poniedziałek, 07.10.2024 Imieniny: Marii i Marka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryba w brokułach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 50 dag  filetów z ryby
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka z 1/2 cytryny
  • 1 sztuka brokuł
  • 10 dag  masła
  • 5 dag  mąki
  • 500 ml  mleka
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • zmielony biały pieprz
  • 10 dag  startego twardego sera żółtego
  • tłuszcz do formy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie. Filety skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. Brokuł podziel na różyczki, sparz i natychmiast przelej zimną wodą. Natkę pietruszki opłucz.
  2. Masło rozpuść i podsmaż na nim mąkę. Zasmażkę zalej mlekiem. Gotuj, ciągle mieszając, aż powstanie gęsty beszamel. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, ser, skórkę z cytryny oraz brokuł i wymieszaj.
  3. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodopornego ułóż ziemniaki i filety. Zalej sosem i zapiekaj 30 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE