Dzisiaj jest: Piątek, 12.08.2022 Imieniny: Klary i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Ryba w marchewce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki mrożone filety z mintaja lub dorsza
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obierz, umyj, osusz, po czym zetrzyj na tarce o dużych oczkach i starannie wymieszaj z bułką tartą.
  2. Filety rybne wyłóż na talerz i rozmroź w temperaturze pokojowej.
  3. Jajko wbij do miski, dokładnie rozkłóć trzepaczką, a następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Filety obtocz kolejno w mące, rozkłóconym jajku oraz startej marchewce wymieszanej z bułką, po czym mocno dociśnij, aby panierka równomiernie przylgnęła do ryb.
  5. Na patelni rozgrzej olej. Filety smaż po 3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Przed podaniem ryby skrop sokiem wyciśniętym z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE