Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryba w migdałach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Rybę w migdałach przed podaniem można udekorować płatkami migdałowymi oraz tymiankiem. Potrawę najlepiej podawać z warzywami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  filet z ryby
    miruna lub dorsz
  • 1 sztuka  cytryna
  • 3 sztuki  jajka
  • mąka
    do obtoczenia
  • 200 g  płatki migdałowe
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Filety pokrój na mniejsze kawałki. Cytrynę przekrój na pół, wyciśnij sok i skrop nim rybę. Oprósz filety solą oraz pieprzem. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
  2. Po tym czasie osusz rybę ręcznikiem papierowym. Mąkę wysyp na duży talerz i wszystkie filety dokładnie w niej obtocz.
  3. Jajka wbij do głębokiego talerza i dokładnie rozkłóć. Płatki migdałowe wysyp na duży talerz. Filety dokładnie obtocz z obu stron w rozkłóconych jajkach, a następnie w płatkach migdałowych.
  4. Olej rozgrzej na patelni, po czym smaż na nim filety na rumiano.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Zobacz więcej na temat:

rybamigdałyprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE