Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ryba w panierce cytrynowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z białej ryby
  • 2 sztuki jaja
  • 2 łyżki  mąki
  • 10 łyżek  bułki tartej
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 1 łyżka  posiekanej melisy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę wymieszaj ze skórką cytrynową i melisą.
  2. Rybę zalej sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut. Następnie osusz i dopraw do smaku solą i pieprzem. Obtocz filety w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
  3. Podawaj z ziemniaczkami z wody.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE