Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 kawałki mintaj
filety1 sztuka jajka
4 łyżki bułka tarta
1 pęczek koperek
świeży1 łyżeczka chrzan
tarty1 łyżka sezam ziarenka
1 sztuka sok z cytryny
pieprz biały
do smakusól morska
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety z mintaja opłucz, osusz. Następnie skrop rybę sokiem z cytryny, oprósz białym pieprzem i solą morską.
- Jajko rozkłóć w misce. Dodaj bułkę tartą oraz 1 łyżeczkę chrzanu. Składniki dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęsta kruszonka.
- Koperek dokładnie opłucz, osusz i bardzo drobno posiekaj, po czym dodaj do przygotowanej kruszonki.
- Kruszonkę nałóż na wierzch ryby, dociśnij i posyp sezamem. Filety przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku