Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ryba zapiekana pod kruszonką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekaną rybę pod kruszonką najlepiej serwować z pieczonymi ziemniakami i surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  mintaj
    filety
  • 1 sztuka  jajka
  • 4 łyżki  bułka tarta
  • 1 pęczek  koperek
    świeży
  • 1 łyżeczka  chrzan
    tarty
  • 1 łyżka  sezam ziarenka
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • pieprz biały
    do smaku
  • sól morska
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z mintaja opłucz, osusz. Następnie skrop rybę sokiem z cytryny, oprósz białym pieprzem i solą morską.
  2. Jajko rozkłóć w misce. Dodaj bułkę tartą oraz 1 łyżeczkę chrzanu. Składniki dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęsta kruszonka.
  3. Koperek dokładnie opłucz, osusz i bardzo drobno posiekaj, po czym dodaj do przygotowanej kruszonki.
  4. Kruszonkę nałóż na wierzch ryby, dociśnij i posyp sezamem. Filety przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

zapiekana rybaprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE