Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
40 dag filetu z ryby
2 sztuki marchewki
1 sztuka pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
125 g mozzarelli
oliwa
sól
pieprz
sok z cytryny
gałązka świeżego rozmarynu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki, pietruszkę oraz selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Następnie wszystkie warzywa podsmaż na rozgrzanych 2 łyżkach oliwy, doprawiając je solą oraz pieprzem. Duś warzywa około 20 minut, aż będą miękkie.
- Filet z ryby umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem.
- Formę żaroodporną posmaruj oliwą, ułóż w niej filet z ryby. Na rybę wyłóż grubą warstwę duszonych warzyw. Wierzch posyp startą mozzarellą.
- Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem danie udekoruj rozmarynem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!